10 Nieuwe opleggers zijn toegekomen

04 november 2021

10 Nieuwe opleggers zijn toegekomen

De opleggers zijn van Belgische makelij, zoals de vorige 10 huifwagens, namelijk van de firma Turbo's Hoet in Hooglede.
De huifwagens werden uitgerust met het OptiLoad-systeem van Wabco.  Dit systeem herverdeelt het ladinggewicht virtueel over de assen van de truck-trailercombinatie, om schade aan de assen door overbelasting te helpen voorkomen. Optiload helpt dus ook bij het naleven van de verordeningen voor het maximumgewicht per as.

Het systeem heft automatisch de achterste as van de trailer als de eerste en de tweede niet volledig belast zijn. Het gewicht wordt automatsch van de kingpin af verplaatst in de richting van de eerste en de tweede as.

Tevens werd geopteerd voor de OptiTurn-functie van Wabco. Deze intelligente functie verbetert de draaicirkel van de trailer tot wel 0.5m doordat de chauffeur de trailer beter door korte bochten en rotondes kan sturen en kan manoeuvreren bij laadplatforms in de binnensteden.  Deze innovatieve functie detecteert hoeken en bochten automatisch en verlaagt de druk in de balgen van de achteras of brengt deze omhoog zodat de trailer bij het maneuvreren beter te besturen is.

Dit systeem verhoogt niet alleen de levensduur van de banden, maar verhoogt vooral  de veililgheid onderweg.