SDG Champion Certificaat

25 oktober 2022

SDG Champion Certificaat

Vandecasteele Houtimport ontvangt het “SDG Champion” certificaat

Aan de hand van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt VOKA Vlaamse bedrijven een kader om hun duurzaamheidsambities om te zetten in de praktijk. Binnen het charter wordt een jaaractieplan op maat van elk bedrijf uitgewerkt.

Dat actieplan vertrekt steeds vanuit de vijf duurzaamheidspijlers (People, Prosperity, Peace, Partnership, Planet) en de 17 SDG's (sustainable development goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, nvdr.). Door de SDG's als leidraad te gebruiken, komen alle duurzaamheidsaspecten aan bod en wordt een breed draagvlak gecreëerd.

Na een succesvol jaar behaalde Vandecasteele Houtimport voor de 21ste keer op rij hun VCDO-certificaat, wat hun inspanningen erkent en extern valideert.

"Bedrijven die er bovenuit willen steken, breien een vervolg aan hun VCDO-traject en streven naar internationale erkenning, uitgereikt door de Verenigde Naties. Deze bedrijven ontpoppen zich dan als SDG Pioneer, of nog verder als SDG Champion, dit zijn twee internationale erkenningen door de Verenigde Naties.

Een bedrijf dat drie jaar succesvol rond de SDG’s werkt, mag zich SDG Pioneer noemen. Vandecasteele Houtimport behaalde hun SDG Pionier certificaat in oktober 2020. 

Bedrijven die nadien de focus leggen op hun corebusiness en een pilootproject rond transitie realiseren, worden SDG Champion.

Het transitieproject van Vandecasteele Houtimport is om ‘tegen 2025 enkel nog gecertificeerd hout te verhandelen’. 

Op 25 oktober 2022, ontvingen ze, samen met zes andere bedrijven hun SDG Champion-certificaat. De uitreikingsceremonie vond plaats in het Afrika Museum in Tervuren.