De delegatie van Honduras bezoekt Vandecasteele Houtimport

29 september 2021

De delegatie van Honduras bezoekt Vandecasteele Houtimport

Afgelopen donderdag 23 september was er een bijeenkomst in Brussel tussen “the Honduran Delegation and the European Civil Society/Private Sector” om alle kwesties met betrekking tot de Hondurese VPA te bespreken.

Ze bezochten Brussel om de onlangs geratificeerde VPA van Honduras en de aanstaande voorgestelde verordening over de EU-import van landbouw- en bosgrondstoffen in verband met ontbossing en bosdegradatie te bespreken.

De Hondurese minister van Bosbouw (de heer Mario Martínez) werd vergezeld door een delegatie bestaande uit het hoofd van het FLEGT-secretariaat (de heer Dolan Castro), de VPA-FLEGT-facilitator (de heer Jose Filadelfo Martinez), een vertegenwoordiger van de inheemse gemeenschappen (mevr. Rosario Garcia), en een vertegenwoordiger van de privésector (mevr. Carmen Borjas) en Sebastiaan De Smedt (Forest Governance and Timber Legality Assurance Expert van de VPA ALA-faciliteit European Forest Institute).

Honduras toonde ook interesse om één ​​van de grootste importeurs van tropisch hout in Europa te bezoeken, en dus kwamen ze op bezoek bij Vandecasteele Houtimport in Aalbeke.